tiistai 29. tammikuuta 2013

Fusillia pekonin, herneiden ja salvian kera (Ramsayn tapaan)

Aloitan blogini perusarkiruoasta, pastasta. Meillä syödään vähintään kerran viikossa pastaa ja pienenä kontrollihulluna olen rustannut suuntaa antavan viikottaisen menun jota pyrimme noudattamaan, osaksi taloudellisista syistä, osaksi varmistaakseni ruoan vaihtelevuuden ja monipuolisuuden. Lista menee näin:

Ma-ti: Laatikkoruoka / riittoisa keitto
Ke: Kalaa
To: Pastaa
Pe: Fast foodia
La: Fine diningia
Su: Slow cookingia

Inhoan englanti-suomi sekoittelua mutta jotenkin ne vain sopivat tähän yhteyteen. Nyt on tiistai ja teen pastaa, joten se siitä hienosta ideasta.

Olen tehnyt hyvin paljon Jamie Oliverin pastoja, joissa painotetaan keveyttä ja raikkautta jättämällä kermat ja voit pois ja tuomalla maut tuoreista yrteistä ja sitruunasta. Nyt kerman himoni kuitenkin pakotti minut selailemaan Gordon Ramsayn pastareseptejä ja löysin tämän: Farfallea pekonin, herneiden, salvian kera.

Gordon käyttää paljon herneitä ruoissaan. Lieneekö jokin brittiläinen juttu? Minun nuoruudessani herneet olivat niitä jotka aina joulupöydän antimista unohtui mikroon. On kuitenkin aika kokeilla niiden toimivuutta pastassa. Gordon käytti myös reseptissään farfalle-pastaa, mutta korvasin sen fusillilla. Alkuperäisessä reseptissä parmesaani lisättiin loppuvaiheissa kastikkeen sekaan, mutta minä unohdin sen ja lisäsin sen jälkeenpäin raasteena päälle. En unohtanut sitä siksi, että olisin lukenut reseptin väärin vaan pyrin nykyään lukemaan reseptin etukäteen niin hyvin ettei tehdessä sitä tarvitsisi katsoa. Näin jossain vaiheessa onnistun ehkä tekemään nämä kaikki ulkomuististani. Lisäsin myös ateriaan löysäksi keitetyn kananmunan; onhan tämä pasta hyvin carbonara -tyylinen vain ilman keltuaista.

FUSILLIA PEKONIN, HERNEIDEN JA SALVIAN KERA (4 hengelle)

400 g kuivattua fusillia
oliivi öljyä
paketti pekonia
1 iso valkosipulinkynsi viipaloituna
3 dl kuohukermaa
150 g herneitä, pakaste herneet sulatettuina (minä käytin purkkiherneitä)
60 g vastaraastettua parmesaania sekä hieman sirotteluun
pienet kouralliset salviaa ja sileälehtistä persiljaa
4-5 minuutin muna / 3 minuutin uppomuna

Hyvin suolattua vettä kiehumaan ja keitä pasta paketin ohjeen mukaan.

Pannu kuumaksi. Lisää oliiviöljyä ja pekonit. Käristele hetki ja lisää valkosipulit. Varo ettei valkosipulit kärähdä, peittää nimittäin kaikki muut maut alleen. Lisää kerma ja keitä vähän kasaan. Lisää herneet ja minulta unohtunut parmesaani.


Kun pasta on al dente, kerma sopivan paksua ja munat keitetty, sekoita kastike pastaan ja pyöräytä yrtit varoen sekaan. Kokoa annos sirotellen päälle parmesania, hieman suolaa ja pippuria.


Tyylikästä, hyvää ja erittäin nopeaa arkiruokaa! Jopa Gordonin lempi raaka-aine, herneet, toimivat kivasti tässä yhteydessä.

1 kommenttia:

v kirjoitti...

Hyvä ohje ja jee! Täällä Briteissä kieltämättä käytetään herneitä enemmän kuin kotosuomessa - kummassakohan vika; meissä, jotka ei tajua herneen hienoutta vai briteissä, jotka sitä tunkee muuallekin kuin nenään? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ruokaa

About Me

Rasmus
Rumpalina olen oppinut jotain intohimosta ja sitä seuraten kokkaan ruokaani. Nelihenkisellä perheellä ei ole aikaa käydä ravintoloissa, joten tuon ravintolat käymään meillä.
Tarkastele profiilia

Facebook