tiistai 5. maaliskuuta 2013

Pinaatti-vuohenjuusto carpaccio wasabikastikkeella

Hienoja nimiä: Carpaccio. Tämä ei todellakaan ole carpaccio, mutta joku voisi sitä siksi väittää ja päätin olla se tyyppi. Carpaccio on kypsentämätöntä lihaa ohuenohueksi leikattuna mausteisen öljykastikkeen kera. Tämä nyt ei kauaksi kuitenkaan tipahda, joten tämä saa luvan olla carpaccio! Raa'an lihan roolissa toimii ilmakuivattu kinkku ja wasabikastike on öljyinen ja mausteinen. Annoskoko myös tekee tästä aavistuksen alkupalamaisen, joka myös pelaa pisteitä "carpaccio" pussiin.

Älä tee tätä annosta täsmällisesti reseptini mukaan vaan käytä mielikuvitusta. Tarjoa halutessasi wasabikastikkeen tilalla mitä vain kastiketta (majoneesia, valkosipuliöljyä, balsamicoa...), mitä vain siemen- tai pähkinälajiketta (cashew, maapähkinä, kurpitsansiemen...), haluamaasi juustoa haluammallasi tavalla valmistettuna (halloum paistettuna, mozzarellaa kylmänä...), mitä vain salaatteja tai yrttejä (basilika, rucola, vesikrassi...) ja kokoa annoksesi kuten haluat. Tämän päivityksen tarkoitus on antaa inspiraatiota ja uusia ideoita.
PINAATTI-VUOHENJUUSTO CARPACCIO WASABIKASTIKKEELLA
(kahdelle kevyeksi pääruoaksi / tuhdiksi alkupalaksi)
70 g tuorepinaattia huuhdeltuna ja kuivattuna
120 g vuohenjuustokiekko puolitettuna
siemeniä tai pähkinöitä (voit paahtaa niitä hetken kuivalla pannulla maun maksimoimiseksi)
80 g ilmakuivattua kinkkua
wasabitahnaa
sitruuna
1/2 dl rypsiöljyä
suolaa
Ota ainekset esiin. Pane paistinpannu täydelle teholle lämpenemään. Ota esiin kulho ja pistä sinne neljäsosa wasabituubista ja muutama loraus sitruunanmehua. Vatkaa monitoimikoneella tai käsivatkaimella ainekset sekaisin. Lisää seuraavaksi öljyä mutta hyvin varoen ja pidä sekoitin jatkuvasti päällä. Näin kastike ei pääse juoksettumaan. Maista kun rypsiöljy on sekoittunut sitruunan ja wasabin kanssa yhteen. Lisää tarvittaessa suolaa, sitruunaa tai wasabia ja siirrä sivuun.

Heitä pannulle voita ja kippaa puolitetut vuohenjuustokiekot pannulle. Presidentin vuohenjuustokiekot ovat sisältä hieman kummallisen löysiä, mutta jos pannu on kuuma ja siinä on voita niin pinta palaa nopeasti kiinni. Aloita siis paistaminen löysältä puolelta. Paista muutama minuutti ja käännä kunnes juusto on saanut kauniin ruskean värin.

Aloita annoksen kasaaminen: levitä ilmakuivatut kinkut lautaselle. Lisää pesty ja kuivattu pinaatti. Lusikoi wasabikastiketta säästeliäästi pinaatin päälle. Nasauta juusto kakun päällimmäiseksi ja koristele paahdetuilla siemenillä tai pähkinöillä. Itse lorautin vielä hieman sweet chili -kastiketta vuohenjuuston päälle ja rusautin pienen määrän pippuria myllystä perään. Hienoa, helppoa ja hyvää!

0 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ruokaa

About Me

Rasmus
Rumpalina olen oppinut jotain intohimosta ja sitä seuraten kokkaan ruokaani. Nelihenkisellä perheellä ei ole aikaa käydä ravintoloissa, joten tuon ravintolat käymään meillä.
Tarkastele profiilia

Facebook